Cytostatika5 – Taxotere

Nedan följer korta dagboksanteckningar som beskriver förloppet under min femte cytostatikabehandling.

Måndag 10/6 2013
Läs blogginlägget om femte behandlingen här →

Alla mina biverkningar finns samlade punktvis under fliken Taxotere biverkningar

Måndag: Dagen börjar med att onkologen ringer och säger att mina prover från i fredags inte är tillräckligt bra för att de ska kunna behandla mig idag. Måste ta nya prover först. Hur är det möjligt när jag mår så bra och dessutom fått några extra ”lediga dagar”? Nåväl, proverna visade att värdena stigit över helgen och giftet är nu på plats. Mådde bra hela dagen och var med på årets tredje jympapass.
Tisdag: Har mått bra hela dagen och varit ute flera timmar. Smaken försvann i eftermiddags och det pulserar i stortånaglarna. Annars inget att klaga på.
Onsdag: Mår fortfarande bra! Har varken ont eller är trött. Hungrig hela dagen och har ätit massor, men ingenting smakar någonting, mer än möjligtvis en aning sött.
Torsdag: I morse var det dags för skelettet att göra sig påmint, samma känsla av att sprängas inifrån som sist. Har dock bara behövt ta en omgång smärtstillande, men har legat i soffan i någon sorts halvdvala mest hela dagen. Fingertopparna gör inte ont denna gången, åtminstone inte än.
Fredag: Ännu en dag som soffpotatis, är jättetrött. Mådde illa i morse, men det gick över efter ett par timmars extra sömn. Nu har även fingertopparna börjat värka så smått. Har dock inte alls lika ont som jag hade förra omgången och behöver inte ta så mycket smärtstillande. Man får vara glad för det lilla. :-)
Lördag: Fortfarande jättetrött. Låg hela förmiddagen och sov i soffan, trots att jag sovit 11 timmar i natt. Piggnade till en aning på eftermiddagen, men frampå kvällen fick jag lite frossa och förhöjd temperatur… måtte det inte bli mer än så!
Söndag: Vaknade vid 4 med 38,3… efter Panodil höll sig tempen i schack, men jag ringde ändå på em och blev beordrad in för provtagning. Neutrofila 0,1 = isolering och insatt på penicillin.
Måndag: Neutrofila uppe i 0,5, isoleringen hävd. HB lågt, fick en påse blod.
Tisdag: Neutrofla 4,4 = hemskickad, men fortfarande väldigt trött
Onsdag: På en liten utflykt på förmiddagen, soffläge på eftermiddagen, men mår sakta bättre. Smakerna är också på väg tillbaka.
Torsdag: Börjar känna mig i lite bättre form och orkar mer. Bara en aning suddig i kanterna.
Fredag: Midsommarafton, känner mig nästan helt normal. Aningen smakbortfall, men det kan jag leva med. Naglarna på fingrarna lösare och lösare, en otäck känsla. Flera av dem har bruna fläckar och minsta lilla man ”fastnar” eller stöter till dem gör ont ända in i märgen.
Lördag: Jag mår bra nu bortsett från naglarna. Smakerna inte helt där, men ok.
Söndag-måndag: Huden på och mellan tårna fjällar duktigt nu. Ögonen rinner, har inga fransar kvar.
Tisdag: Plötsligt spänner det i tänderna, som om de är för stora och inte får plats. oroväckande!
Torsdag: Läkarbesök idag, sista behandlingen inställd på egen begäran. PICC-linen utdragen. Nu är jag FRI!
Fredag: Jag önskar att smakerna kom tillbaka fullt ut. Köpte en riktigt stark ost i Helsingör, den smakar inte mycket tyvärr.

Detta var sista uppdateringen på den här sidan och någon Taxotere6 blir det inte. Jag mår bra nu. Så bra som det går efter omständigheterna. Kassa naglar på fingrarna, spänningar i tänderna, taskiga smaklökar, känner mig skinnflådd i munnen, huden fjällar på tårna, ögonfransarna tappade, ögonen rinner… men för övrigt mår jag bra. Sista behandlingen är gjord, PICC-linen är borta. Fortsättningsvis blir det bara vanliga blogginlägg.