DIEP-lambå bilder

Bilder från rekonstruktionen med DIEP-lambå har jag valt att lägga på en egen sida, för den som är lite extra nyfiken. Sidan uppdateras fram till färdigt resultat. Allt om operation med DIEP-lambå finns här>>

En vecka efter operationen:

DIEP_helfigur_1vecka


Två veckor efter operationendiep_brost_2veckor diep_mage_2veckor


Tre veckor efter operationen diep_brost_3veckor

diep_mage_3veckor


Fyra veckor efter operationenDIEP_brost_4veckor DIEP_mage_4veckor

(nästan) sex veckor efter operationen, utan tejp:diep_brost_6veckor diep_mage_6veckor

Sju veckor efter operationen, ena såret på magen läkt.deip_brost_7veckor deip_mage_7veckor

Tre månader efter operationen, båda såren på magen läkta: DIEP_brost_tre_manader DIEP_mage_tre_manader

Sju månader efter operationen:diep_brost_sju_manaderBristningarna ovanpå det ena bröstet fick jag vid strålningen och har inget med rekonstruktionen att göra.

diep_maget_sju_manader
”Öronen” i midjan kommer att tas bort i samband med att man gör bröstvårtor.


Rekonstruktion bröstvårtorrekonstruktion_broestvaarta

Magen 11 månader efter operation, nu utan öronDIEP-mage-11man

Bröstvårta två månader gammal:Broestvarta_DIEP-lamba

Brösten efter ett år, två DIEP-lambå + bröstvårtor.
De röda bristningarna i ovankanten uppstod under strålningen och är inget jag kommet att bli av med. Hela armhålan är också alldeles full med röda fläckar. På bröstet till höger i bild kan man även se lite av mitt gamla blindtarmsärr snett ovanför bröstvårtan. :-) Broestvartor_DIEP-lamba

Bröstvårtorna före och efter tatuering av vårtgårdar
Tio månader efter att bröstvårtorna gjordes blev det dags för tatuering av vårtgårdar. Tatueringen tog ungefär en timme och det fanns många olika färgnyanser att välja mellan. Jag lät sköterskan avgöra vad hon trodde skulle se bäst ut. Färgen kommer att blekna något när det läkt.rekonstruktion_slutfas

Drygt en vecka efter tatueringen
Den tatuerade huden har fjällat och nu finns bara en liten sårskorpa kvar. brostrekonstruktion_klart


Yes,-they-re-fake.-My-real-ones-tried-to-kill-me-Tops

Annonser

24 thoughts on “DIEP-lambå bilder

 1. Hej!
  Stort tack för att du delat med dig av dina erfarenheter. Jag har gjort en diep i Linköping och har nu bara tatueringen kvar. Jag har läst din text och tittat på dina bilder flera gånger och det har varit till stor hjälp i min process. Det är fantastiskt vad läkarna kan göra.

  • Tack själv Louise!
   Det är alltid glädjande att höra att mina erfarenheter kommit någon annan tillgodo. Jag satt ju själv en gång och letade efter både bilder och berättelser om allehanda ting under resans gång och bestämde mig tidigt för att dela med mig av det jag själv upplevde på vägen.

   Ja, läkarvetenskapen är fantastisk! Jag är så tacksam.

   Lycka till med tatueringen, den var ju den absolut enklaste biten i det hela! :-)

 2. Hej
  Skrev till dig tidigare innan min diep lambå
  Den gjordes 30/11 2015. Efter 13 timmar gav det upp så jag fick bara ett nytt bröst. Har fått ny op tid den 8/4 för att ta från ryggmuskeln.
  Min fråga gäller magen. Hur länge hade du problem att det strama?
  Det har gått 3 månader och det stramar o magen känns uppsvälld men då jag ligger ner är den mjuk. Kan fortfarande inte ligga på sidorna. Känner av stramningen när jag är ute och går mycket. Det kanske tar tid eftersom det blev väl så stort sår som måste läka ihop.
  Ärren på magen ser jättebra ut och helt läkta. Dom gjorde ärret längre ner än det du har.
  Kram Annika R

  • Hej Annika! Så tråkigt att det inte funkade för dig, men tur ändå att det finns andra möjligheter. Jag hoppas det blir bra denna gången. Vad gäller den strama magen kan jag inte påminna mig att det höll i sig särskilt länge. Efter ungefär 4 veckor kunde jag lägga gördeln på natten och jag rullade lätt över på sidan redan då. Jag har heller inte känt något obehag när jag varit ute och promenerat. Ibland (drygt ett år efter op) känner jag att det stramar i själva ärret när jag har lagt mig på kvällen och sträcker ut benen, men det är bara kortvarigt. Har de tittat på din mage på plastikkirurgen? Lycka till med din nya operation! Jag håller tummarna för dig. Kram!

 3. Hej igen elseh!
  Håller tummarna för att du hittar ett meningsfullt och roligt jobb snart!

  Nu har det gott 7 1/2 vecka sedan min dieb operation. Jag har börjar arbeta på mitt nya jobb och allt känns toppen bra. Var hos distriktssköterskan igår för att ta min månatliga soladex spruta och hon tyckte då att det var väldigt konstigt att jag fortfarande teipar Mina operations ärr. Hur länge gjorde du det? Jag har för mig att läkaren sa 8 veckor och min kompis säger upp till 6 månader för snyggare ärr. Verkar vara olika meningar om detta…

  • Hej! Det låter ju härligt, jag hoppas att jag också snart får ett nytt jobb att gå till. Jag minns inte hur länge jag tejpade, men ganska länge faktiskt. De sa som din kompis, 6 månader, men så länge hade jag det inte, så mycket vet jag. Sen sprack det ju på sina ställen och över sprickorna skulle jag inte ha tejp. Ju längre man tejpar desto bättre är det förmodligen för läkningen, så om du inte störs av tejpen så ha den kvar, men byt med jämna mellanrum.

 4. Hej Else,

  Jag har följt din operation och är så tacksam för att du lagt ut så mycket information och bilder. Jag funderar på att också göra en rekonstruktion med diep lambå på båda sidor (har haft cancer i ena bröstet och opererade bort det andra förebyggande pga BRCA1) och är såklart nyfiken på hur det blir. Hur känns det idag? Hur fungerar det med urringade kläder? Det kan jag sakna idag, att det inte går att ha något som är det allra minsta urringat. Funkar det bra med vanlig BH, blir det snyggt? Många frågor…. :-)

  • Hej!
   Fråga på du, jag svarar så gott jag kan! :-) Till att börja med kan jag tala om att det känns hur bra som helst och att jag inte ångrar mig en dag. Helt klart värt besväret! Det är så skönt att ha något att stoppa i BH:n, mer än proteser alltså. Något eget. Även om det var en stor operation måste jag säga att det gick mycket lättare och smidigare än vad jag hade förväntat mig.

   Jag har hyfsat urringade kläder. Som du ser på bilderna har mina övre ärr hamnat ganska högt upp, så de syns ju lite i klyftan, men det bryr jag mig inte om, det är 100 gånger bättre än med protes! Och det funkar bra med helt vanlig BH. Brösten får en liten annan form än tidigare, så jag har fått köpa nya, men det är inga special-BH som behövs. Man får hitta sin modell, men så har det ju alltid varit.

   Hoppas du är nöjd med svaret, annars får du fråga igen. :-)
   Lycka till!

   • Stort tack för ditt svar! Jag är så glad för din skull att du är nöjd med att ha gjort detta. Träffade en kvinna på sjukhuset när jag gjorde mastektomin nu i höstas som gjort diep på ena sidan och hon verkade må hur bra som helst.
    Nu ska jag bara gå ner några kilo och sedan är det dags att boka in en ny tid till Karl Malm så får vi se vad han säger……..
    Jag tycker att det är rätt meckigt med två proteser, och tungt blir det, så jag förstår precis vad du menar.

    Kram på dig!

    • Karl Malm är den bäste! En underbar läkare. Gå inte ner för mycket bara, det ska ju finnas mage kvar att bygga bröst av! :-) Jag har precis lagt ut nya bilder där man ser hur en falsk bröstvårta ser ut.
     Kram och lycka till

 5. Hej!
  Jag sökte efter erfarenhet av bröstrekonstruktion. Hittade din berättelse och de fina bilderna. Jag blev själv rekommenderats operationen från ryggen då jag är 63 år. Jag är strålad och opererat på högra sidan. Ville helst ha kroppseget men står nu på listan för operation från ryggen. Jag är nyfiken på hur du har det nu. Känner du något av operationen i magen? Var operationen väldigt krävande? Vad var det jobbigaste? Jag är lite orolig för att förlora kraften i armen och ryggen då jag alltid haft lite klen rygg. Hur gammal var du när du opererades?
  Det ör svårt att hitt de som gjort rekonstruktion från ryggmuskeln och de jag fått ta på är inte så nöjda har funderat på om jag ska ändra mig om det är möjligt. Tacksam för svar.
  Hälsningar Pirkko

  • Hej Pirkko!
   Jag var 53 år när operationen gjordes och jag mår superbra! Om ett par veckor är det dags för att sätta dit bröstvårtor. Alla operationer är krävande, men jag tycker nog att det här gick mycket lättare än jag någonsin hade räknat med. Såklart man inte är så pigg och rörlig de första dagarna, men det är man väl aldrig efter en operation. Det är tufft, man är groggy, man har stora ärr, men trots det så var jag uppe och gick med min gåstol redan dagen efter operationen. Efter en vecka åkte jag hem och gick upp för mina tre trappor (har ingen hiss) utan problem. Jag gick väl inte så fort, men jag gick, upprätt. Första tiden stramade det över magen, men det gick över efter några veckor. Jobbigast var nog att kärlsträngarna i armhålorna blev för korta och jag inte kunde sträcka ut mina armar (fick ju båda brösten gjorda). Men dem har jag tänjt och sträck ut och nu är allt som vanligt igen. Sen måste man ligga på rygg de första veckorna när man sover, men man vänjer sig vid det också.

   Idag,10 månader efter operationen, har jag fortfarande ingen känsel på magen, även om det har blivit bättre. Brösten har jag inte heller någon känsel i och kommer nog inte att få heller. Jag lever som vanligt och har inga andra biverkningar än så. Ärren har läkt, trots att det sprack lite på magen. Jag är supernöjd och ångrar mig inte en sekund. Det var helt klart värt besväret.

   Har du fler frågor får du gärna höra av dig igen, jag svarar så gott jag kan.

   Lycka till!
   Kram

 6. Hej Else!

  Så skönt för dig att det är gjort nu! Och jättefint blev det ju!
  Jag ska göra min op till hösten. Så skoj att få läsa och se bilderna.
  Fortsätt krya på dig!

  Kram. Yvonne

  • Hej! Ja det är underbart. Det känns som ett bra avslut. Hösten är en bra tid för den här operationen, det kan inte vara roligt att gå med under sommarmånaderna. Hoppas du blir lika nöjd som jag! :-)
   Kram

 7. Hur känns det vid magen, märks det mycket skillnad? Men du hade väl inte så stor mage innan..
  Jag tror jag skulle kunna få ut många bröst från min haha, hoppas de tar bort rejält så jag kan få bort allt fett av alla ostbågar och chips jag konstant har ” missbrukat ” ;-)
  De där”hundöronen” på sidorna kommer de att justera det senare?
  Jag fick det när jag opererade min arm i en annan op och det försökte de rätta till sen.
  Hoppas du har det gott // kram kram

  • Det känns bra vid magen. :-) Nu, två månader efter operationen har alla sår och glipor växt igen. Dock har jag ingen känsel i området kring naveln. De har sagt att det kommer tillbaka så småningom, men det är inget jag direkt lider av. Magen är platt och fin, det fanns en del att ta av så det räckte till två fina bröst.

   Öronen i sidan vet jag inte om det är något de kommer att justera, eller om det med tiden jämnar ut sig av sig själv. Tre månader efter operationen ska jag på återbesök, så då får jag veta mer. Är dock inte säker på om jag har lust att lägga mig under kniven fler gånger nu. Öronen går att dölja under lite högre trosor och det räcker för mig.

   Hoppas du snart få en tid för din rekonstruktion! Kram

 8. Följer dig jag ska också göra detta om ca 1 år 😊gjorde min sista strålning 26 januari o op bort vänster bröst 3 sep innan dess 6 behandlingar cellgifter, längar till jag får nytt bröst, tack att du delar med dig kramar

  • Hej Maria!
   Jag förstår (och vet) att tiden fram till rekonstruktionen känns oändlig. Men tiden går fort och snart är det din tur. Ibland kan det löna sig att ligga på själv när det närmar sig, hade inte jag gjort det hade jag nog inte varit opererad idag. Har precis lagt ut nya bilder, 7 veckor efter. Det läker fint, men jag har fått små ”handtag” på höfterna. Men sånt är smällar man får ta. :-) Hoppas du får en härlig vår och sommar där du kan hämta krafter efter alla dina behandlingar. Njut och ta det lugnt!
   Krram

 9. Hej Else,

  Så bra det ser ut!! Helt fantastiskt! Sååå bra hade jag aldrig trott att det skulle se ut!

  Jag förstår att du är nöjd!!!

  Kramar
  Carina

  • Tack Carina!
   Ja det är otroligt vad de kan göra. Jag är full av beundran! Det ska bli roligt att sätta på sig bikinin till sommaren. :-)
   Kram!

  • Ja visst gör det! :-) Jag är så nöjd, även om brösten känns lite stinna så här tre veckor efter operationen.

Kommentarer inaktiverade.