Cytostatika1 – FEC

Nedan följer korta dagboksanteckningar som beskriver förloppet under min första cytostatikabehandling.

Onsdag 13/3 2013
Läs blogginlägget om första behandlingen här →

Alla mina biverkningar finns samlade punktvis under fliken FEC biverkningar

Onsdag kväll: känner mig lite speedad och darrig, men det är väl mest en reaktion efter en enormt psykisk anspänning.
Torsdag:
Mår precis som vanligt, städar hela lägenheten. Hungrig hela tiden.
Fredag: Mår som vanligt, men morgonkaffet är inte gott och vinet på kvällen hälls ut i vasken, det smakar ingenting. Får akuta hungerkänslor flera gånger om dagen och måste äta omedelbart.
Lördag: lite snurrig, det går inte så fort här, men för övrigt ok. Kaffet äckligt, pilsnern inte god heller. Äter som en häst. Lite öm i munnen.
Söndag: lite snurrig, ingen dryck smakar någonting, men mat har blivit viktigt.
Måndag: trött, tvättar men sover en stund på eftermiddagen. Har gett upp kaffet på morgonen, det är ingen idé. Nu är det vatten i alla glasen. Hungrig. Lite sårig i tandköttet.
Tisdag: Förlamande trött! Orkar knappt stiga upp. Ligger i sängen halva dagen. Sover två-tre timmar mitt på dagen och känner mig lite piggare på eftermiddagen/kvällen. Men det är bomull i skallen. Äter hela tiden, trycker i mig en hel skål popcorn på kvällen. Är väldigt sugen på salta saker. Hade gett vad som helst för en påse salta bildäck.
Onsdag: Jämfört med igår, pigg som en mört! Har inte sovit middag alls. Har inte haft några konstiga hungerkänslor. Lite bomull i hjärnan, men inte så farligt. Promenerade till och från kursen Att leva med Cancer. Skönt att få lite frisk luft.
Torsdag: Testade kaffe igen, idag smakar det bättre. :) Det kliar i hårbotten, eller är det bara inbillning? ”Mycket” idag, PICCline omlagd och spolad, allt ser bra ut! Därefter besök hos kuratorn. Märker att jag inte orkar så mycket som jag tror, jag däckade totalt i soffan efter maten. Normal hunger igen tack och lov. Öm i tandköttet som blöder vid tandborstning. Har fått lite röda utslag i ansiktet och huden svider en aning.
Fredag: Dags för första blodproverna efter cellgifterna, gick dit direkt på morgonen innan frukost, medan jag fortfarande var pigg och utvilad. Kanske större förutsättningar för bra provresultat då? Jag inbillar mig inte, det kliar i hårbotten… det ofrånkomliga närmar sig. Pigg hela dagen, trots lång utflykt.
Lördag: Det kliar i hårbotten och jag vet vad som väntar… :( låt oss hoppas inget drastiskt händer innan onsdag. Annars mår jag prima nu! :)
Söndag: Det verkar som att vi kan blåsa ”faran över” för den här gången. Mår hur bra som helst, som om ingenting hänt. Nu ska jag njuta av 1½ veckas må-bra innan nästa behandling. :-)
Måndag: Vasken full med hår i morse, det stora förfallet har startat.
Tisdag: Vågar knappt röra mitt hår, kan dra stora tussar nu. Har köpt mig en knallrosa nattmössa! :-) Tur jag ska till Marie i morgon.
Onsdag: Börjar tvivla på mitt förstånd. Har varit och rakat av håret, men det bekom mig inte ett dugg. Mycket idag, onkologen på fm, perukmakare på em och cancerkurs på kvällen. Känner mig lätt febrig och trött.
Torsdag: Vaknade med feber. Allt över 38 grader ska anmälas till cytostatikamottagningen och jag hade 38,2. Omläggning av PICC-line som ser bra ut och extra provtagning för att kolla värdena. Vid 18-tiden ringer onkologen, värdena på neutrofila granulocyter 0,2 = dags för inläggning. I LUND! :(
Fredag: Fick åka hem från sjukhuset, tack och lov, med en penicillinkur på fickan. Värdena på väg upp igen. Mår bra och är feberfri. Sårig i munnen. Trött och lägger mig tidigt.
Lördag: En SVART dag. Verkligheten har hunnit ifatt mig. Många oroliga, svarta och sorgsna tankar. Är det verkligen värt allt det här, bara för att förebygga? På påskmiddag hos Farmor och Farfar, orkade några timmar men blev tvungen att åka hem i förtid, övermannad av trötthet.
Söndag: TRÖTT! Känslomässigt utmattad. Mental kollaps.
Måndag: Efter en något seg förmiddag piggnade jag till och har städat hela lägenheten och putsat fönster. Nu är jag redo för nästa omgång.
Tisdag: Avslutar med flaggan i topp. Provtagning idag, ingen har hört av sig, så då är det dags för Cytostatika del 2 i morgon. Dagliga uppdateringar om läget kommer att ske på nya sidan Cytostatika2.