Cytostatika4 – Taxotere

Nedan följer korta dagboksanteckningar som beskriver förloppet under min fjärde cytostatikabehandling.

Onsdag 15/5 2013
Läs blogginlägget om fjärde behandlingen här →

Alla mina biverkningar finns samlade punktvis under fliken Taxotere biverkningar

Onsdag: Ny typ av cytostatika, Docetaxel Actavis, där jag övervakades första halvtimmen så jag inte skulle få blodtrycksfall- eller höjningar eller någon allergisk reaktion. Inget hände. Jag mår bra, är pigg som en mört, men går på kortisontabletter, så de håller mig väl på benen. Bara skönt att ha ännu en välmående dag. Sista cancerkursen ikväll.
Torsdag: Mår fortfarande bra, har varit ute och igång precis hela dagen. Men jag antar att jag är hög på kortison fortfarande.
Fredag:
Nu börjar det så smått värka i skelettet. Fingertopparna känns som om jag klämt dem i en dörr. Allt smakar sött. Mår bra för övrigt, varken yr eller trött.
Lördag: Det känns som om jag håller på att sprängas inifrån. Skelettet värker, fingrarna värker. Ingenting smakar någonting. Ingen yrsel, mår bra i skallen.
Söndag: Sovit bort halva dagen. Regelbundet intag av Alvedon/Ipren var 4.e timme håller smärtan under kontroll. Inte yr, eller förlamande trött som vid tidigare behandlingar.
Måndag: Ungefär samma som igår. Pillerknaprandet gör att jag sover mycket. Inga smaker går igenom, känner mig skinnflådd i munnen. Ingen yrsel, relativt klar i knoppen.
Tisdag: Vaknade med 38,7. Neutrofila granulocyterunder 0,1 så det blev blåisolering igen, denna gången i Malmö.
Onsdag-fredag: Inlagd och behandlad med penicillin. Värdena hela 1.1 på torsdagen, så isoleringen hävs, men kvar till fredag eftermiddag då jag fick gå hem efter två påsar blod.
Lördag: Trött halva dagen, men piggnade till på eftermiddagen. Värken i kroppen borta, bara fingertopparna som är ömma fortfarande. Vänster tumnagel ser ut att lossna.
Söndag: Trött och dimmig i hjärnan hela dagen.
Måndag: Piggare idag, varit ute en sväng. Men orkar inte så mycket som jag vill… Smakerna är på väg tillbaka, men är långt ifrån där än. Ingen mer värk! :-) Fjällade lite under ena foten efter duschen i morse.
Tisdag: Idag känner jag mig helt okey. Fortfarande lite smakbortfall, men maten smakar åtminstone något.
Onsdag: Mår bra nu, maten smakar inte riktigt som den ska, det är som att ha ett filter, en tunn hinna som silar smakerna. Allt jag stoppar i munnen har en sötaktig touch. Men det är helt uthärdligt och tusen gånger bättre än första veckan. Huden flagar lite under ena foten.
Torsdag: Märker att jag blir fort andfådd så fort jag gör någonting. Men annars mår jag prima.
Fredag-lördag: Inte mycket att tillägga. Smakerna inte helt där än, men på G. Naglarna ser för jävliga ut. Men på det stora hela mår jag förträffligt.
Söndag-måndag: Inte många ögonfransar kvar.Fortsätter att må bra och njuter av att ha fem extra må-bra-dagar denna omgången. Måndag genomförde jag ett helt jympapass. :-)

Fem extra behandlingsfridagar på grund av studenten
Onsdag: Mår bra! På restaurang på kvällen.
Torsdag:
Ännu ett jympapass avklarat. Mår jättebra nu, det är full aktivitet. Men så gott som alla mina naglar på fingrarna håller på att lossna. Snustorra händer. Ögonfransarna finns det inte många kvar av.
Fredag: Studentdagen! Full aktivitet hela dagen utan problem.
Lördag: Såå trött, men en skön trötthet efter en ansträngande dag. Långt ifrån känslan av cytostatikatröttheten. Jag mår strålande!
Söndag: På utflykt hela dagen, har njutit av fem extra må-bra-dagar. Lycklig!
Måndag: Behandling nr 5. Fortsätter efter nästa behandling på sidan Cytostatika5 Taxotere

P.S. Måndag kl. 11:00: Dagen började med att onkologen ringde strax efter 9 och sa att mina provresultat från i fredags inte är tillräckligt bra för att de ska kunna behandla mig idag. Hur är det möjligt när jag mår så bra? Har varit och tagit nya prover och väntar nu på besked om det blir behandling idag eller om det blir skjutet på. HELVETE!