Länkar

logo_broIdag finns 33 bröstcancerföreningar spridda över hela landet. Här arbetar man på lokal nivå med frågor kring bröstcancer med stöd av huvudorganisationen BRO.
Hitta din lokala bröstcancerförening >>

Stöd Bröstcancerfonden >>


CancerRehabFonden-441x192CancerRehabFonden arbetar för att alla som drabbats av cancer ska få bra rehabilitering och erbjuder cancerdrabbade i Sverige ett brett utbud av rehabprogram, allt för att varje person ska kunna hitta ett som passar just dem.


Lydiagården_logga En rehabvecka på Lydiagården blev en vändpunkt i mitt liv där jag äntligen fick tid och utrymme att bearbeta allt som hänt. Ett bra avslut på en jobbig period och ett avstamp mot framtiden och det friska livet. Rekommenderas varmt!


larasigleva”Lära sig leva med cancer” är en kurs på åtta träffar (totalt 18 timmar) med både föreläsningar, samtal och praktiska övningar. På kursen får du lära dig mer, har möjlighet att ställa frågor och får möta andra i en liknande situation; oavsett om du är patient eller närstående.
Kursen finns på flera ställen i landet, hitta din ort här >>


Look_good_logoLook Good… Feel Better erbjuder kvinnor, som behandlas för cancer, kostnadsfria kurser om hudvård och makeup. Makeupkonsulenter ger professionell rådgivning och hjälper till att förebygga eller eliminera utseenderelaterade problem, som kan uppstå under behandlingen mot cancer.


pink-size-for-lifeVikten av regelbunden mammografi >>

Nyckelringen Pink Size for Life visar vikten av att gå på regelbunden mammografi. Du kan köpa den för 60 kr.
Vinsten skänker Unilabs till Cancerfonden.


 Informationsmaterial rörande behandlingar

 

Bröstbroschyren

 

Bröstbroschyren från Karolinska, för dig som är bröstopererad.

Enkel och saklig information om tiden efter operationen, med tips och råd.

 

 

.

 


Vanliga frågor och svar vid cytostatikabehandling
från Karolinska.

 

.

.
.


FEChandbokenFEC-handboken
Råd & tips till dig som står inför cellgiftsbehandling.


Bröstcancer strålreaktionerBröstcancer – strålreaktioner på huden

Lite tips för att lindra hudskador efter strålning

 

.

.

.
.


Hormonell behandling bröstcancer

Hormonell behandling vid bröstcancer
Enkel och bra information från Karolinska om de olika antihormonella behandlingarna och dess biverkningar.

 

.

.

.


BH för proteser

kvinnligt-under-logoKvinnligt under
BH-butik i Åkarp (Skåne) med webbshop. Här finns ett stort urval av protes-BH. För dig som har möjlighet att besöka butiken rekommenderar jag det, då de är mycket kunniga och hjälpsamma.


Boktips

ar-jag-fortfarande-vacker
Är jag fortfarande vacker?

I den här boken bjuds du in i tjugofyra cancerdrabbade kvinnors tankar och känslor. Det handlar om allt från behandlingar, utseende, relationer och rädslor till tacksamhet och glädje. Cecilia Hedström har på ett intimt sätt i bilder och ord fångat den utsatthet, men även den styrka, som dessa kvinnor äger.

 


Jag-vill-fan-levaJag vill fan leva
Karin Björkegren Jones är journalist, författare och yogalärare. 21 juni 2012 fick hon diagnosen inflammatorisk bröstcancer, en aggressiv form som krävde det tunga artilleriet: cellgifter, operation av hela bröstet, herceptin och strålning.

”Det här är mina tankar om ett år där mitt liv på något märkligt sätt sattes på ‘on hold’. Som att få punka mitt i livet. Ett år då allt var uppochned, fyllt av mycket sorg, ledsenhet och rädsla. Men också av glädje och ett jävlaranamma.”


ta-kommandot-over-din-brostcancer

Ta kommandot över din bröstcancer
Den här boken vänder sig till dig som drabbats av bröstcancer.

Boken är avsedd att ge en saklig och lättfattlig överblick över de olika faserna i behandlingen, men också att finnas till hands när man undrar över något.