Cytostatika3 – FEC

Nedan följer korta dagboksanteckningar som beskriver förloppet under min tredje cytostatikabehandling.

Onsdag 24/4 2013
Läs blogginlägget om tredje behandlingen här →

Alla mina biverkningar finns samlade punktvis under fliken FEC biverkningar

Onsdag: En intensiv dag, lunch med väninnan kl 13, raka spåret till cytostatikaavdelningen för sista omgången av FEC-behandlingen kl 15 och så direkt ner två våningar för kursen Lära sig leva med cancer.
Torsdag: Mår fortfarande bra, har varit ute på en nästan 3 timmar lång promenad. Idag har jag varit busig, tog inte en enda illamåendetablett. Inte ens Betapreden. Och jag mår inte ett dugg illa.
Fredag: Har varit en OK dag. Lite tung i pannan, hinnan på tungan är tillbaka och ingenting smakar. Har dock varit på benen hela dagen.
Lördag: Det här har varit den bästa ”lördagen efter behandlingen”. Bara en aning tung i huvudet under dagen, men trött på kvällen. Dricker kopiösa mängder vatten.
Söndag: Natten sönderhackad av törst och kissnödighet, har varit uppe säkert fem-sex gånger, minst. Mår förhållandevis bra, fortfarande bara lite tung i huvudet. Känns som en tegelsten parkerat sig i pannan. Smaklöst förstås som vanligt och gränslöst törstig.
Måndag: Mår förvånansvärt bra. Var ute på stan i två timmar, men kände att det var i mesta laget. Det snurrade betänkligt i skallen på hemvägen. Efter en timmes vila i soffan rätt okey igen. Det gäller att hitta balansen och begränsningarna för vad man orkar.
Tisdag: Mår fortfarande över förväntan. Aningen snurrig, maten smakar inget, men för övrigt på fötterna.
Onsdag: Har fortfarande inte drabbats av ”den stora tröttheten”. Kan det bero på Blutsaften och D-vitaminerna tro? Vem vet… Yrseln finns där förstås och den gör mig lite slö. Jag vågar mig inte ut på några längre utflykter, men vi tog i alla fall en promenad i solen och det var skönt.
Torsdag: Det blev en lång utflykt för att hälsa på mina gamla kollegor idag. Skönt att komma utanför dörren och kul att träffa bekanta ansikten. Det snurrade i skallen till slut och jag var trött när jag kom hem, men på det stora hela mår jag fint. :-)
Fredag: Det rullar på i sakta lunk. Kort promenad, lite sol på balkongen å så tvättstugan. Men efter sex maskiner tvätt var jag ordentligt trött och snurrig. Soffläge resten av kvällen. Jag är inte riktigt närvarande mentalt, vill så mycket, men tiden rinner mig ur händerna och när kvällen kommer har jag i princip inte uträttat någonting alls. Cytostatikakliniken ringde, jag har dåliga blodvärden, men det ena provet hade de inte fått än så hon visste inte hur neutrofilerna ligger. Uppmanas ta det lugnt i helgen och ringa om det blir feber. Extra provtagning på tisdag för säkerhets skull.
Lördag: ”Same procedure as last time”, efter 7 Zarziosprutor = ont i ländryggen. Annars en väldigt bra dag!
Söndag: Ländryggen protesterar och jag går som en gammal gumma. Mjölksyra i benen när jag cyklar och andfådd för minsta lilla. Ingen aptit. Annars mår jag bra.
Måndag: Jädra Zarziosprutor – det måste vara dem jag får så ont i ländryggen av och idag har jag även haft kramper i vaderna. Andfådd och mjölksyra när jag cyklar. Om det här är vad som väntar de nästa tre behandlingarna kommer jag att bli väldigt grinig!
Tisdag: Fri från värk i rygg och vader! :-) Nu mår jag så bra som det är möjligt. Bara lite bomull i hjärnan, men det blir jag inte av med.
Onsdag: Väldigt trött. Bomullen i hjärnan visade sig bero på lågt blodvärde, ett HB på 88 är inget att skryta med. På fredag väntar blodtransfusion.
Torsdag: Konstigt nog inte alls lika trött idag. Det blev en cykeltur till Jägers och en hel dag ute i friska luften. Skönt!
Fredag: Tankad med nytt blod och har känt mig piggare än på mycket länge i eftermiddag.
Lördag: Pigg som en mört! Härligt! :-)
Söndag-måndag: Fortsatt pigg. Känner mig helt normal.
Tisdag: Naglarna ser konstiga ut. :( Mår strålande för övrigt. :-) Lämnar FEC-benandlingen och Cytostatikaperiod 3 med flaggan i topp. Fortsätter efter nästa behandling på sidan Cytostatika4