Om mig

En envis, ensamstående mamma till en numera vuxen son. Jag är född i början av 1960-talet och är känd för att gå mina egna vägar.

Den här bloggen startade jag för några år sen som en dagbok åt mig själv, för att skriva lite om mitt liv och mina tankar kring livet som enastående mamma till liten son. Ingenting märkvärdigt och endast några få kände till adressen. Efter ett tag tappade jag sugen och lade ner bloggandet.

Sen hände det otänkbara – jag fick beskedet bröstcancer den 12/12 2012. Sjukdomen, i kombination med att jag några månader tidigare blev uppsagd på grund av arbetsbrist, raserade mitt liv. Allt blev svart.

Många samtal och mail kom från nära och kära för att höra hur det var med mig. Jag upplevde att jag likt en papegoja upprepade samma saker gång på gång. Alla mina samtal handlade om min sjukdom och arbetslöshet och jag visste till slut inte vad jag berättat för vem. Situationen blev outhärdlig. Jag ville prata om andra saker också, det vanliga livet fanns ju kvar och jag ville inte bli min sjukdom.

Att skriva har alltid varit min ventil och efter moget övervägande bestämde jag mig därför för att återuppta bloggandet. Mycket för min egen skull, som bearbetning och dokumentation, men framförallt för att mina vänner enkelt skulle kunna följa mig på min resa och jag skulle slippa upprepa samma saker vid varje samtal. Det skulle snabbt visa sig att många andra hittade hit i sin jakt på information och jag har därför, under resans gång, försökt göra bloggen till en liten faktabank för andra som söker efter information inför och under sin cancerbehandling.

Min bloggresa i cancerns värld startar den 10/2 2013 med inlägget ”Med livet i PAUS-läge”. Välkommen att följa mig på min resa.

Vill du ta personlig kontakt, tveka inte!
Vem du än är, är du alltid välkommen att skriva en kommentar till inläggen, men vill du hellre ta personlig kontakt, skicka ett meddelande via formuläret.