Cytostatika2 – FEC

Nedan följer korta dagboksanteckningar som beskriver förloppet under min andra cytostatikabehandling.

Onsdag 3/4 2013
läs blogginlägget om andra behandlingen här →

Alla mina biverkningar finns samlade punktvis under fliken FEC biverkningar

Onsdag: Blev väldigt trött efter middagen, slumrade 20 min på soffan innan det var dags för kursen Lära sig leva med cancer. Trött på kvällen och la mig tidigt.
Torsdag: Känner mig en aning snurrig, men mår inte illa. Har tagit första dosen illamåendetabletter för säkerhets skull. Har varit trött och snurrig hela dagen, mest legat i soffan och en stund på balkongen.
Fredag: Orkeslös och snurrig idag också. Efter en utflykt till Coop på eftermiddagen piggnade jag till och har mått hyfsat hela kvällen. Ingen oregerlig hunger än.
Lördag: Det är så jobbigt när allt snurrar hela tiden, jag vill så mycket, men orkar inte. Mat och dryck smakar inget.
Söndag: Ååå vilken ökendag. Allt snurrar och jag har legat i sängen hela dagen, mer eller mindre sovande. :( Och ingenting smakar något…
Måndag: Fortfarande yr och snurrig, men det blir sakta bättre. Lyckades till och med ta mig ut på en liten promenad. Hela munnen känns som om den är full av ökensand. Dricker kopiösa mängder vatten.
Tisdag: Yrseln verkar vara ett normaltillstånd. Förvisso mindre, men tillräckligt för att jag inte orkar ta mig för någonting. Fortfarande torr i munnen och ingenting smakar något. tappat 1½ kilo. :(
Onsdag: Lite piggare idag, men fortfarande ”i dimman”. Munnen torr som ett sandpapper. Smakerna diffusa.
Fredag: Idag blev det stopp i min PICC-line efter provtagning, så den fick de ta ut. Riktigt pigg i jämförelse med tidigare dagar. Har börjat med kaffe igen på morgonen, det är ”sådär”, men fullt drickbart. Chips och dippa däremot smakar papper.
Lördag: Efter 7 Zarzio-sprutor för att hjälpa de vita blodkropparna börjar jag nu få ont i svanken och i muskler lite varstans. :( Bara en spruta kvar… hoppas de åtminstone hjälper på värdena!
Söndag: Det går lite upp och ner med snurrandet. Än känns det rätt okey, än måste jag lägga mig ner och vila en stund. Har lite ont i kroppen, men det beror väl på mina Zarzio-sprutor, som jag nu tagit den sista av. Annars mår jag bra, har städat idag, men kom aldrig ut som jag hade tänkt.
Måndag: Idag har jag mått nästan som vanligt. Smakerna kommer så sakta tillbaka, om än inte fullt ut. Ingen värk i kroppen.
Tisdag: Även om skallen fortfarande känns lite som stoppad med bomull så mår jag bra nu. Har njutit i fulla drag av solen och vårvärmen och varit ute på en lång promenad.
Onsdag: Ny PICC-line inlagd. Mår jättebra, bara smaklökarna som inte fungerar som de ska.
Fredag: Inte mycket att tillägga här nu, jag mår strålande och känner mig så lycklig för det.
Söndag: Ute på en lång promenad i vårsolen. Njuter av att må bra. Svårt att föreställa sig att jag om bara några dagar än en gång ska in i dimman, yrseln och förlamande trötthet.
Tisdag: Har fortsatt må bra, var och tog de sista proverna innan nästa behandling, ingen har hört av sig. Avslutade perioden med restaurang- och biobesök. I morgon dags för FEC nr 3 och redovisas på Cytostatika3