Mirakel

Känslan av förvåning när jag stiger ur duschen och upptäcker att det inte finns något badlakan där, byts snabbt ut mot frustration när jag inser att det beror på att jag mindre än 15 minuter tidigare stoppade handdukarna i tvättmaskinen. Vad använder jag min hjärna till egentligen? Nu har jag förmånen att vara en människa av modell small så den lilla gästhandduken som hängde kvar räckte med nöd och näppe till att får mig torr. Mirakel? Nä knappast, bara ren och skär tur att jag inte haft några gäster sedan jag tvättade sist.

Mirakel däremot är det när jag på väg hem från tandläkaren igår upptäckte att jag kunde gå, inte bara 50 meter utan i minst 20 minuter. Utan smärta! Jag hade kunnat gå mycket längre, men tänkte att jag nog inte ska utmana ödet och överanstränga mig. Anledningen till detta fenomen heter Saroten. Ännu en gång räddas jag av detta lilla mirakelpiller. Efter att ha petat i mig endast ett av dessa små piller dagen innan kände jag alltså redan en stor förbättring. Idag, ytterligare ett piller senare (man ska bara äta en om dagen) har jag gått ännu längre utan problem. En liten runda i köpcentret, in och ut på Lindex, H&M och Flash, in för att handla på stora ICA och Systembolaget och sen 20 minuters promenad hem – och jag hade kunnat gå minst lika långt till! Benet domnar fortfarande ända ner i foten när jag reser mig från sittande, men den huggande smärtan i ländryggen är borta. Det är baskemej helt otroligt! Hoppas att det håller i sig.

Detta är ett resultat av min eviga envishet. Jag fick i måndags tag i läkaren på telefon och bad om Saroten och en remiss till ortoped. Läkaren kunde inte motivera en remiss till ortoped utifrån mitt röntgenresultat, men hon höll med om att Saroten var nästa alternativ till behandling. Hon ville dock att jag skulle träffa en läkare först. Själv hade hon inga lediga tider så hon bad att få återkomma, vilket hon gjorde dagen efter. Det hon hade att erbjuda var en tid 6 mars. MARS! Det är sex veckor dit…

Hon rekommenderade mig att fortsätta med den medicin jag fått så länge och kombinera med smärtstillande, som hon villigt hade skrivit ut redan dagen innan. Då satte jag ner foten och förklarade med eftertryck att medicinen jag har fått inte hjälper. Jag talade också om för henne hur isolerad jag är och att Saroten har hjälpt mig förut och jag vill prova det nu! Med stor tvekan gav hon med sig och skrev ut Saroten åt mig. Halleluja! Jag förstår på sätt och vis hennes tvekan eftersom hon ”bara” är en AT-läkare, så hon kanske har vissa restriktioner kring vad hon får lov att skriva ut på egen hand. Men jag måste ha ett liv.

I går var det alltså dags för tandläkarbesök och utdragning av tand. Jag förstår inte var jag får kraften ifrån, men jag traskade in där som om jag gick in i en blomsteraffär för att köpa en bukett tulpaner. Jag har dåliga erfarenheter av tandutdragningar hos min gamla tandläkare, dels var det obehagligt och det krasade i hela käkbenet, dels blev tanden bredvid inflammerad och jag tvingades till en repris på eländet bara några dagar senare. Detta talade jag om för min nya tandläkare och hon såg helt oförstående ut. Det var något väldigt ovanligt enligt henne och inget jag skulle oroa mig för. Så jag satte mig i stolen och lät henne hållas.

Det var en mycket angenäm upplevelse måste jag säga. Om man nu kan kalla det angenämt att sitta med munnen på vid gavel, med en sug hängande i mungipan och saliven rinnande längs hakan, men jag märkte knappt någonting alls av själva utdragningen. Hon delade tanden i tre delar med en borr och lirkade sedan ut dem bit för bit. Det gick snabbt och smärtfritt, både då och efteråt. Nu går jag förvisso på smärtstillande i största allmänhet, men jag har inte ens känt något svagt molande i munnen. Jag är imponerad. Nu ska detta vila i tre månader innan nästa steg i implantatprojektet kan starta. Om det fortsätter så här är jag inte orolig för fortsättningen. Jag har en superduktig tandläkare helt enkelt.

Annonser

5 thoughts on “Mirakel

  1. I region Skåne behandlas egenremisser på samma sätt som en remiss från en läkare. Jag vet inte var du bor men kanske är det ett alternativ för dig! På så sätt kan du ju komma till en specialist direkt istället och på så sätt slippa dra din historia för en ”mellanhand”.

Kommentarer inaktiverade.