Uppriktigt förbannad

Vid ett flertal gånger, första gången redan i höstas, har jag frågat handläggaren på AF om ”stöd och matchning” för att få hjälp att kartlägga min kompetens och hitta rätt i yrkeslivet. Sådant anordnas av till exempel Folkuniversitetet, men för att få den hjälpen måste man gå via Arbetsförmedlingen. Jag har fått beskedet att det inte gäller när man är i samverkan med FK. Senast denna fråga var uppe på tapeten sa handläggaren att hon inte kan motivera den kostnaden för sin chef. Någon kompetensutveckling kan jag inte heller få, det är väl en kostnadsfråga det också. Istället skickar de mig till SIUS – en inrättning för folk med funktionsnedsättning…

Igår kom avslöjandet om att AF lagt 100 miljoner på en hemsida som inte kommer att publiceras. Smaka på den, 100 Miljoner! till ingen nytta… Av våra skattepengar! Där har vi några webbutvecklare som skrattar hela vägen till banken. Samtidigt som vi arbetslösa inte får kosta något extra. Dessutom ska ytterligare 20 miljoner läggas för att fräscha upp nuvarande hemsida istället. Hur motiverar man denna horribla kostnad? ”Beklagligt” är den ansvarige chefens kommentar. Precis som FK beklagade att de orsakat felaktiga utbetalningar till mig. Beklagligt. Ja verkligen.

AF_hemsida

Är det inte bättre att lägga pengarna och krutet på att försöka hjälpa de arbetssökande ut i arbete? Riktigt arbete, inte bara en ”plats” för förvaring under en tid för att förbättra statistiken. Snacka om felprioriteringar! Inte konstigt det ser ut som det gör i samhället.

Det här får mig osökt att tänka på läxan jag fick från AF i höstas. ”Surfa runt lite på nätet och titta på företagens hemsidor för att försöka hitta 10 företag som verkar intressanta”. Ponera att Arbetsförmedlingen hade fixat en superläcker hemsida, så lurad man hade blivit om man tyckt att det skulle vara ett spännande företag att arbeta på. När man kommer dit möts man nämligen av förfallna lokaler från 70-talet med öststatskänsla. Ungefär som ATG, som idag har en helt ny, ”läcker” (tror de) hemsida av senaste snittet, för att inte tala om en hypermodern TV-studio med en massa tekniska finesser, men när man kommer ut på travbanan möts man av en atmosfär som påminner om gamla Sovjet eller DDR. Ingenting är bättre än den svagaste länken. Det spelar ingen roll hur fräck hemsida man har, kan man inte leverera hela vägen och klara kärnverksamheten är det meningslöst att lägga pengar på en ny hemsida.

Jag är så arg att jag saknar ord!

Annonser

5 thoughts on “Uppriktigt förbannad

  1. Kunde inte ha uttryckt det bättre själv. AF har en stelbent organisation och en mkt inkompetent ledning som anger riktlinjerna och arbetsklimatet för mellanchefer och sektionschefer. Inte konstigt att det blir som det blir när arbetsförmedlarna får arbeta med ständiga omorganisationer och nya riktlinjer. Det kliar i fingrarna. Skulle vilja gå in och ruska om i ledningen.

  2. Det är bedrövligt! Så mycket pengar som slösas bort är oansvarigt. Samtidigt dras det ner inom skola, sjukvård, polis och andra statliga och kommunala verksamheter. Sveriges sköts verkligen inkompetent på de flesta områden. Vi har också en helt mängd dåligt utbildade politiker och ministrar. Tjänstemannaansvaret måste komma tillbaka. Hälsningar Kristina

  3. Det är respektlöst att hantera medborgarnas pengar på det här sättet! Det borde vara åtalbart!

    Dela Elses inlägg i alla upptänkliga kanaler och uppmana till JO-anmälan! Inte för jag tror det leder någonstans i första taget, men om tillräckligt många JO-anmäler kanske det kan bli en medial storm till sist välter AF, denna koloss på lerfötter. Tillräckligt välformulerade anmälningar tas på stort allvar av JO.

  4. Jag såg också det inslaget och är uppriktigt förvånad över att en hemsida kan kosta 120 miljoner kronor och ändå bli en ”tummetott”. Och anledningen är att man fått kritik och dåligt rykte. Jag vet inte hur mycket en hemsida kan rätta upp ett dåligt rykte, man kanske skulle testa med att lägga ner lite mer krut på ”kunderna” så att dom får den hjälp de behöver för att komma vidare i jakten på ett arbete för att förbättra ryktet. Men så länge ”någon annan” betalar så lär detta upprepas många gånger i olika statliga områden. Det här är bara ett exempel!

    Kramar från ett snöigt Bohuslän

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.