Flyter fritt

Jag flyter fritt nu. Det innebär att jag får stoppa i mig hur mycket som helst, så länge det är flytande. Frukosten idag bestod därför av en tallrik jordgubbskräm med mjölk, ett glas filmjölk och en kopp te. Yummy. Satt här och funderade förut om det räknas som flytande om man suger på en chokladbit. Nu hade jag ingen choklad, så det var inget jag behövde forska mer i, men ändå. Det kanske kan vara bra att veta till nästa gång.

Boken jag läser för tillfället för handlingen framåt genom att om och om igen tala om vad personerna äter. Det är allsköns god mat som passerar revy framför ögonen på mig. Senast läste jag ordet äppelpaj säkert sex gånger inom loppet av två sidor och när det avsnittet var slut följde ett avsnitt där huvudpersonen gick på puben och beställde biff med pommes. Det är inte rättvist!!

Måste ändå erkänna att sopporna jag får är hundra gånger godare än maten jag fick på plastikkirurgen. Dessa soppor ser förvisso inte så trevliga ut när de kommer på tallriken, som för lös puré ungefär, men de smakar gott! I morgon säger de att jag får börja äta riktig mat, försiktigt. Antar att det inte inkluderar pizza eller hamburgare. Samtidigt som jag jublar så slår mig tanken att det kanske inte alls är att föredra. Vem vet, jag kanske fortsätter på soppdieten. :-)

Jag mår hur som helst bra nu, det gör inte lika ont i magen längre. Doktorn klämde på den för ett par timmar sen och det var uthärdligt nu. Därav direktiven att jag får börja äta så smått. Men hemgång sa de inget om. Tyvärr är det väl så att de vill se hur magen klarar fast föda innan de släpper hem mig, så om jag vill hem – och det vill jag verkligen – får jag kanske offra mig och äta en eller annan riktig måltid.

Nu kom sköterskan med min antibiotika – i pillerform! Det är första gången, jag har fått det intravenöst innan. Jag fick veta att det är ett stort framsteg när man får börja äta sin medicin. Dock inte så stora framsteg att de ville ta ut kontaktledningen i armvecken på mig. Den får jag tydligen dras med tills jag ska hem. För säkerhets skull.

Denna gången har jag såklart inte enkelrum, vi är fyra på salen. Hur kul är det på en skala? Alla ligger i sina sängar utom jag. Även de som verkar vara ungefär lika pigga som jag. Och de har besök hela dagarna. Jag tackar min lyckliga stjärna att jag mår så bra att jag inte behöver ligga där inne. Rummet ligger längst ner i korridoren, av någon anledning hamnar jag alltid i rummet längst ner i korridoren, och utanför rummet står två röda fåtöljer och ett litet soffbord. Där har jag parkerat mig och inrättat mitt lilla kontor. :-) Det är som att ha ett eget litet vardagsrum. Jag fick lite dåligt samvete i eftermiddags och packade ihop mig en stund för att lämna plats åt andra, men det var ingen som tog den chansen, så nu sitter jag här igen. Klockan 21 tänker jag försöka få igång TV:n i dagrummet för att se andra avsnittet av Bron. Hoppas ingen annan sitter där och tänker se nåt annat. TV på rummet är ju uteslutet.

Så nu stänger jag kontoret för idag för att hinna bänka mig framför TV:n i tid.

Annonser

3 thoughts on “Flyter fritt

 1. Skönt att det har slutat att göra ont i magen för det är det jobbigaste man kan råka ut för.
  Får du äta mediciner i tablettformat så får du äta choklad. Om du inte har smält den i munnen så smälter den i maggen.
  Hoppas att du fick se Broen i lugn och ro. Jag tänkte kolla på den ikväll via SVT play.
  Kramar från ett enormt dimmigt Göteborg

 2. Allt låter bra Else! Mixade soppor kan vara goda..
  Även jag ska se Bron. Spännande… Hoppas att du får titta i lugn o ro..
  Kram på dig. / Annika

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.