Hitta klyftpotatisen

Idag tänkte jag att alla bloggläsare ska få delta aktivt som omväxling. Jag tänker anordna en tävling och utlovar ett fint pris till vinnaren. Tävlingen heter ”Hitta klyftpotatisen” och har väldigt enkla regler. Titta på bilden och skriv till mig och berätta var du ser klyftpotatisen på tallriken. Den som är först med att peka ut den vinner. :-)

klyftpotatis

Nä, jag har inte ätit upp den… åt för övrigt inte mycket på den tallriken. Kycklingen gick ner med stor möda. När jag var inlagd på isoleringen under min cytostatikabehandling 2013 tyckte jag det var vidrigt att ha tappat alla smaklökarna, men i det här fallet ser jag helt klart en poäng med att lämna dem hemma.

I efterrättsburken låg en halv röd paprika. Eh? Kort efter att maten serverats kom en av sköterskorna in och skämdes nästan när hon sa att hon sett att det inte fanns någon dessert på min bricka och så undrade hon om jag ville ha en glass. :-) Jag måste ha gjort någonting rätt här i alla fall. Mums!

glass

Jag har blivit väskryckt idag! Nu är inte det så farligt som det låter. De har tagit det sista dränet, vilket innebär att jag nu slipper gå runt med slang hängande under rocken och en blå plastpåse i näven. Jag är FRI! :-) De har lovat att jag ska få duscha ikväll. Tjohoo, vad jag ser fram emot det.

Och i morgon ska jag få komma hem! Det ser jag också fram emot. Även om det är väldigt bekvämt med service dygnet runt. Men faktum är att just nu är det jag som står för servicen vad gäller mitt eget välbefinnande. Jag klarar mig själv och tycker bara det är pinsamt att ringa på klockan. Det här rummet är klart att lämnas över till någon annan.

Nu ska serviceansvaret läggas över på Bertil som ska få visa sina färdigheter med dammsugaren, i tvättstugan och vid spisen. Och jag vill inte ha vegetarisk kost… Framför allt inte quorn och sojaprodukter. Fast en hel del matlagning och vardagssysslor både får och ska jag göra för att hålla igång. Bara inga tunga lyft. Inte heller får jag sträcka mig upp efter saker i skåpen. Det kommer att bli svårt att hålla mig i styr, för jag vill ju så gärna själv. Det viktiga är att det inte stramar i såren, så jag får väl helt enkelt lyssna på kroppen, den lär protestera om jag gör något fel. Jag har ju i alla fall inga implantat som kan vandra iväg i kroppen, det är mest för att ärren ska läka snyggt. Och det vill jag väldigt gärna. Fick ett tips om att äta tillskott av Zink, som tydligen ska vara bra vid läkning av sår. Så det ska jag investera i när jag ändå ska till apoteket för att hämta medicin.

Jaha och där kom sköterskan och sa att jag måste byta rum i natt. Dags för nästa kvinna att gå emot en förvandling. Det här rummet använder de till oss DIEP-patienter eftersom det är enda rummet med både dusch och toalett. Lyx-sviten som de kallar den. Nu kommer snart Bertil. Han ska få göra mig sällskap ut till trapporna, måste träna lite på det innan jag åker hem och ska bestiga Kebnekaise. Tredje våningen utan hiss är inte att leka med när man knappt kan gå upprätt.

Annonser

5 thoughts on “Hitta klyftpotatisen

 1. Nog för att det är allmänt känt att sjukhusmat inte är någon gourmetupplevelse, men att de inte ens klarar hålla ordning på det som ska ligga på tallriken är ju oroväckande. Hoppas att läkarna har bättre koll än köket på vad de gör! Fast med tanke på att du nu har ett blindtarmsärr i armhålan så vet det sjutton… ;-)
  Och ok, jag missade hårtvätten men dyker upp som chaufför i stället imorgon! :-)
  kram kram

 2. Ja nu skrattade jag nästan på mig, det där gick inte att överträffa, skönt att du får komma hem imorgon o gör nu inga dumheter. Bertil får göra allt grovjobb så får du finlira lite
  Kramar i massor från soffan som jag är förpassad till för närvarande

 3. Sibylla var rolig där!! ;) klyftigt svar….
  Så du vill inte äta ”Bertilmaten” ;) sojaprodukter bör ”vi” inte äta då den innehåller fytoöstrogener. Qvarn går bra….men du kanske inte gillar det bara?…..
  Härligt att få komma hem!!!! vill jag minnas så hade du väl laddat med lite mat i frysen……
  Stor Kram från ett soligt Älvkarleby

 4. Nu blir det lite som ”fem myror”… jag har det! Potatisen på tallriken är ..ehum… potatis! Och den som avstår från att äta den är klyftig! Alltså, om potatisen ligger kvar på tallriken när de hämtar den så är det klyftpotatis. Om den, mot förmodan, blir uppäten med god aptit så är det kokt potatis! Vad tror du om det? :-)

  Borta är bra men hemma är bäst! Du kommer att tycka att det är skönt att komma hem även om servicen blir annorlunda. Men det finns något helande i att rå om sig själv och göra så gott man kan.

  Varma, goa kramar från Bohuslän

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.