En svår balansgång

Det är en mycket svår balansgång att lyckas med att vara en JJ utan att för den sakens skull bli en PitA (Pain in the Ass). Mellan anfallen av JJ måste man därför anstränga sig till det yttersta att vara ST (SuperTrevlig). Jag vet inte riktigt hur jag lyckas i mina ambitioner att inte bli ihågkommen som en PitA, men jag har i alla fall äntligen blivit av med den laktosfria kosten. Den är numera utbytt mot ”Barnkost”. Det är vad som står på den medföljande lappen, både igår (pastan med tacos) och på kvällens bricka, där det serverades billigaste sortens hamburgare.

Barnkost

Vad som stod på lappen till lunch vet jag inte, för jag åt inte lunchen. Dels åt jag frukost först klockan 10 eftersom jag däckade av illamående efter att ha tagit min antibiotika på fastande mage och dels hade jag precis tryckt i mig en smarrig, nybakad kanelsnäcka när lunchen serverades. Jag är dock övertygad om att jag inte missade någon kulinarisk höjdpunkt. Det står på lunchtavlan i dagrummet att det ska serveras kyckling med gräddsås och klyftpotatis till lunch i morgon. Det ska bli spännande att se vad som finns på min tallrik…

Den stackars kirurgen verkar jobba dygnet runt. Han är alltid här tycker jag. Idag på ronden diskuterades huruvida jag ska åka hem eller ej och då sa han att han går av om 1½ vecka och målet är att jag ska ut innan dess. Ha ha ha… Hur som helst kom vi fram till att måndag blir det tidigast. De vill ju helst ha ut det sista dränet först, även om man kan få gå hem med det. Han föreslog också permission, men där poppade JJ fram och protesterade bestämt. Jag har ingen som kan köra mig fram och tillbaka till sjukhuset och jag bor på tredje våningen utan hiss, så nä, det är inte aktuellt med några permissioner. När jag åker hem så åker jag hem för att stanna hemma. Här ska inte rännas upp och ner för trapporna i onödan.

Det finns en liten svullnad över höger bröst och det spänner lite i det. Känslan påminner om när jag fick bröstet bortopererat och det samlades serom i såret. Men det kanske jag inte ska tala om för sköterskorna för då kommer de väl aldrig att komma på vad problemet är. De har säkert sina egna teorier som ska testas först. Vi får se, de har åtminstone själva upptäckt svullnaden och det ska tittas på i morgon. Antagligen drog de bort det dränet lite för fort. Men det ska jag inte heller säga något om. :-)

Jag fotograferade tootsen igår, men vet inte om omvärlden är redo för att se hur det ser ut. Jag vill ju inte att mina läsare ska svimma framför skärmarna. Å andra sidan finns det säkert många där ute som står inför samma operation och är nyfikna. Jag får fundera över det så jag inte gör något oöverlagt. Alla som varit här har dock fått titta på underverken. Aldrig hade jag väl trott att jag så frikostigt skulle knäppa upp blusen och visa tuttarna. ;-)

Annonser

3 thoughts on “En svår balansgång

 1. Jag tror nog att du har charmat de flesta på avd:)) trots dina försök till att ” styra o ställa”…..du är en ” modern” och påläst patient, punkt. Sedan kan jag med tiden tro att du blir uttråkad. …dvs om det inte tillstöter ngt i tutten….men det ska det inte göra! !!
  Ha det bra ! Kul att höra ifrån dig.
  Kram Annika

 2. Egentligen vill man vara ST för det är alltid enklast och smidigast, men man blir JJ när andra börjar bli PitA.

  Det verkar som om sjukvården inte känner till att en del av läkandet är att få god och näringsriktig kost! Kvalitet på maten är lika viktig som medicin och omsorgen! Kockarna skulle kanske hänga med läkarna på ronden och stå till svars för vad det är de serverar patienterna?

  Det där med att visa tootsen, bobbies eller rattarna på bloggen är en svår fråga som jag också brottats med några gånger. Vi som har varit med på resan blir nog inte chockade i första taget. Men det finns alltid ”forskare” på nätet som säkert inte är beredda på hur verkligheten med bröstcancer egentligen ser ut.

  Jag tog en bild i torsdags på min plattis, så att jag har något att jämföra med när den börjar växa till en läcker liten bobbie! Avsikten är att lägga upp det på bloggen för att visa hur det ser ut. :-)
  Varma kramar från Bohuslän

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.