Utsiktslöst

De sju utlovade veckorna för vår fasadrenovering går nu in på tolfte veckan och de är långt ifrån färdiga. Ingen vet hur länge det ska pågå heller. Hyresvärd och byggföretag har nämligen sagt upp bekantskapen med varandra och ny entreprenör ska upphandlas. I porten hänger en fullständigt intetsägande lapp om att ”vi agerar skyndsamt för en lösning” och ”vi räknar med att återuppta arbetet snarast möjligt” och ”vi tackar för ert tålamod”. Vilket tålamod? Det tog slut för läääänge sen! Det står även att de ska komma med mer information så fort de vet… Det är ett par veckor sen den lappen kom upp.

Som om November inte är mörkt och grått så det räcker har jag under de senaste tre veckorna haft ett ogenomskinligt, vitt plastskynke hängande för våra fönster. Ett skynke som från början var uppsatt som ett regnskydd åt byggarna men som under tiden blåst ner och nu hänger för alla fönster på översta våningen. När lappen om den strandade renoveringen kom upp bad jag husvärden att ombesörja att plasten kom bort. Så skedde också, fast det skulle snabbt visa sig att de bara vikt upp den, första bästa vindpust såg till att den hängde där igen. Har bett ett par gånger till om att den ska tas bort, men nu händer inget. Får inte ens svar. Den inte bara skymmer sikten och gör vår lägenhet mörk, det prasslar och fladdrar på nätterna så det låter som om det drar fram en storm. Det går inte att sova ordentligt!

Utsiktslöst var ordet – inte bara har vi blivit av med utsikten, lever i mörker och får störd sömn, vi har heller ingen aning om hur länge detta fiasko ska pågå. För vi får ingen information. Men full hyra förväntas vi betala… Ni som följt mig minns kanske att de sa till mig i augusti att det var viktigt att detta görs innan frosten. Givetvis uppstår då frågan, kommer det att göras alls innan våren? Vem vet när frosten kommer? Vi går ju trots allt emot vintern, vilket brukar innebära frost vid någon tidpunkt.

plast

Läste en artikel i Sydsvenskan för ett tag sen om samma läge på en annan adress i stan, där står det att de kan räkna med 2½ månad innan det kommer igång igen. Ska man verkligen behöva gå till tidningarna för att få ett besked?

Fördelen med prasslandet utanför fönstret är att jag idag väcktes klockan 6 av att det lät som en kombination av stormen Gudrun och stormen Sven. Man skulle kunna tro att hela huset skulle blåsa iväg. Det var omöjligt att somna om. Hur det kan bli en fördel? Jo, för det gav mig chansen att hastigt och lustigt följa med Bertil till Eslöv och se bra bowling där motståndarna utklassades. :-)

Annonser

2 thoughts on “Utsiktslöst

  1. Fy vad jobbigt!! Sådant där blir man nervös av……av att inte kunna se ut samt detta eviga prasslande i plasten!! …sätt i öronproppar till natten så sover du kanske bättre.
    Kram Annika

    • Det som stör mest är att man inte vet hur länge det ska vara så här, men eftersom jag som bekant är en JJ har jag nu äntligen fått besked från hyresvärden (efter frågan om man måste gå till tidningarna för att få svar) och det ska tas bort idag eller senast i morgon. :-)

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.