CancerRehabFonden

Jag vet inte hur många gånger jag skrivit om att jag tycker att rehabiliteringsveckan borde vara obligatorisk, inte bara något man kan söka om man har lust. Men det tål att upprepas då bloggen ständigt får nya läsare. För även om man kanske tror att man inte behöver någon rehabvecka eftersom man har vänner och familj att prata med, så är det aldrig samma sak som att åka iväg på en sådan här vecka och få professionell hjälp. Man kan aldrig släppa så totalt på känslorna med vänner och familj, som med totala främlingar. Man kan aldrig få samma hjälp att komma vidare av vänner och familj som man kan få av proffsen.

Att åka på rehabilitering är lite som att göra en vinds-/källarröjning. Man öppnar dörren till ett skrymsle dit man planlöst stuvat in överblivet bråte som man sen glömt bort och inte riktigt orkat ta tag i. När man börjar röja hittar man en massa saker som väcker minnen till livs, både glada och sorgliga. Man vänder och vrider på prylarna, det mesta kan troligtvis kastas, medan annat ska sparas – man organiserar och stuvar om. Nästa gång man öppnar dörren ser man ljuset och en känsla av lugn och befrielse infinner sig. Sådana rensningar behöver man ibland. Även för själen. Det är vad en rehabvecka är till för, att städa upp i det gamla och göra plats för det nya. Men man behöver hjälp!

CancerRehabFonden
Även om man är ”friskförklarad” från sin cancer, finns ärren alltid kvar. Man är känsligare för olika symptom i kroppen, det man förut inte funderade närmare över kan efter en cancersjukdom bli till en stor oro. Oro för att det finns metastaser finns där hela tiden.  Tankarna kan man inte styra, de finns alltid där, vare sig man vill det eller ej.

Idag läste jag en artikel i Expressen om CancerRehabFonden – en ideell organisation som verkar för att människor ska kunna få rehabilitering efter avslutad behandling. De har en film som de vill ha hjälp att sprida, så här är mitt bidrag.

 

Hjälp gärna till att sprida filmen där du kan! Dela på Facebook, Twitter, eller blogga om den. Vill du stödja CancerRehabFonden och alla cancerdrabbade så fler får möjlighet att åka på rehabilitering? Läs mer här>>>

 

Annonser

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.