Avpicclad

Ibland går det inte som man tänkt sig. För att slippa bli stucken i armen vid veckans obligatoriska provtagning hade jag bokat in omläggningen av PICC-linen samtidigt, så kunde proverna tas i den. Tyvärr blev resultatet en igenkorkad lina som inte gick att spola med koksalt. Jag fick traska till cytostatikamottagningen istället, men inte heller de kunde lösa problemet, så de fick helt enkelt dra ut den. Tyvärr innebär inte det att jag blir långvarigt befriad, de kommer att sätta in en ny i nästa vecka. Men tillfälligt är jag i alla fall lös och ledig från min efterhängsna ”kompis”. Ganska skönt faktiskt.

Inte bara blev jag av med PICC-linen, som extra bonus fick jag även ett par härliga  promenader. Först till vårdcentralen, sen därifrån till sjukhuset och så hem igen. På vägen mellan vårdcentralen och sjukhuset passerade jag förvisso hemmet och hade en plan att ta cykeln därifrån, men jag hade fått upp farten och tyckte det var riktigt skönt att gå, så jag fortsatte i rask takt istället. Jag vaknade nämligen med känslan av att vara ”ur dimman” i morse, åtminstone i skallen och kände mig ovanligt pigg. Ute har det däremot varit dimmigt hela dagen.

Kom hem och blev alldeles varm i hjärtat, då Bertil precis fått erbjudande från oväntat håll om att bli sponsrad till en tävling i Ängelholm i helgen. Tänk att det finns så underbara och osjälviska människor! :-)

Pigge Igelkott, det vill säga jag, börjar nu bli skallig på riktigt. Jag har numera flera kala fläckar lite varstans på huvudet. Sofia tyckte den ena såg ut som en påskkyckling. Hemma går jag numera helt utan huvudbonad, ute däremot är det min svarta mössa som gäller. Ibland med, ibland utan en scarf knuten runt. Peruken kommer jag garanterat aldrig att använda! Nästa fredag ska jag gå en kurs ”Look Good – Feel Better” där man får lära sig sminka sig och även att knyta sjalar. Det ser jag fram emot! Nu när våren närmar sig och man äntligen kan släppa vinterkläderna behöver man piffa till sig lite.

Annonser

4 thoughts on “Avpicclad

 1. Hej tjejen, tack för att du har skrivit av dig, har börjat läsa din resa och kan inte släppa taget, ligger här nu :) Hoppas du mår bra idag…….jag undrar varför du hatar din peruk.

  //En nervös och ängslig med bröstcancer som opererades för tre veckor sedan och ska börja med cellgift snart…

  Kram Nazire

  • Tack själv Nazire! Hoppas du hittar något användbart för din kommande resa. Låt dig inte skrämmas av mina upplevelser, vi reagerar alla olika. Tiden går fort, livet går vidare och jag mår bra idag.

   Frågan varför jag hatade min peruk var svår… Från början gjorde jag inte det, tyckte den var snygg, men det var innan jag blev av med håret. Jag trodde det skulle vara en bagatell att bara sätta på sig den och fortsätta som om ingenting hänt. Men när den dagen kom så kände jag mig bara töntig i peruken. Tyckte jag såg ut som en tant. Och så kändes det onaturligt i största allmänhet. Hemma gick jag ju utan ändå och jag vande mig fort vid hur jag såg ut. Inte så pjåkigt utan hår ändå, inte alls så hemskt som jag trott. Att sen dra på och av en peruk blev ju lite som att sätta på och av en sjukdom. Peruk på = frisk, peruk av = sjuk. Nä det blev bara konstigt. Jag tog på en mössa när jag gick ut, för det blir kallt om huvudet utan hår. När det blev varmare räckte det med sjalar. Och plötsligt började håret växa igen och då gick jag utan och det kändes inte ett enda dugg konstigt. :-)

   Önskar dig lycka till med dina behandlingar!
   Kram

   • Tack snälla du för svaret. Jag har fått besked nu, kommer få min PCC och första cellgifter den 15 december, kul i jul :) sen är det bara att kämpa på, blir strålningar efter det varje vardag, hoppas på att jag är pigg och friskt lagom till sommaren. Jag bor i Stockholm och min resa kan se lite annorlunda ut men tycker ändå att man har lite hum om vad som väntar en, men jag tror att jämföra cancer är som att jämföra graviditeter, så olika kan det vara. Jag är född 66 och har många fina år framför mig hoppas jag. Har två vuxna söner som stöttar mig och jättefina vänner. Bamsekramar från mig till dig <3

    • Det var en bra jämförelse du gjorde där! Precis så är det förstås. Ingen upplevelse är den andra lik. Håller tummarna för dig i morgon och att allt går smidigt för dig. Måendet går upp och ner och det är inte omöjligt att du faktiskt mår hyfsat lagom till jul ändå. Kram och lycka till!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s