Tandlös

Igår fick jag plötsligt ont i en tand. Det kändes precis som om den var sprucken och halva tanden var lös. Bara att kasta sig över telefonen i morse och hoppas på en tid hos tandläkaren. Jag hade tur, det fanns en tid klockan 16. Mycket riktigt, tanden var sprucken och han fick bända och dra loss den lösa biten. Den satt som berget och ville inte alls ut. Men till slut så…

Framför den hade jag en nerslipad tand. Den fick en jacketkrona för några år sen, men det funkade inte för det gjorde ont varje gång jag tuggade på den, så vi fick ta bort jacketkronan igen. Ovanför den tanden har jag haft en fistel på tandköttet, som en liten finne. Det har visat sig att det inte alls var bra att gå runt med, då det är en infektion som sprider sig till resten av kroppen. För att bli av med fisteln måste man dra ut tanden. Sa tandläkaren och undrade om vi skulle passa på när jag nu ändå var där och var bedövad. Tja vad säger man? Jag har ju misstänkt att det var åt det hållet det lutade, så det var väl lika bra att köra hela racet. Det blev påfyllning av bedövningen tills jag var bedövad ända upp i ögat, sen var det bara att sätta igång.

Så – nu sitter jag här med en stor krater i munnen där min forna tand satt. Det pulserar och värker och är inte alls kul. Dessutom känns det som att det finns mer löst i tanden bakom. Det gör fortfarande ont när jag biter ihop. Men, det kan ju bero på att jag är allmänt öm i munnen också.

Kostnaden för det här lilla kalaset blev bara 900:-. Egentligen skulle det kostat 1 600:- men han tog bara betalt för utdragningen och bjöd på det andra. Han tyckte inte det kändes bra att ta så mycket betalt när jag fått lida så. :-) Han är fantastisk, min tandläkare! Vad ska jag göra den dagen han går i pension?

Hoppas bara att det onda snart försvinner. Är nu dopad med Citodon och sådär lagom dizzy. Men jag har i alla fall inte ont i rygg och ben längre! :-)