Över ån efter vatten

Fruntimmersvecka och med den det obligatoriska dåliga vädret. För att göra något vettigt av dagen bestämde två oorganiserade fruntimmer och en motsträvig tonåring sig för att göra en utflykt. Susanne var på jakt efter ny mobil och från säker källa har vi hört att Media Markt är stället dit man ska bege sig om man är på jakt efter dylika ting. Där finns allt och lite till. Och det ska erkännas att även den motsträvige tonåringen gillar Media Markt, så han var inte såå svårövertalad. Vi begav oss således till Toftanäs. Vilket senare skulle visa sig vara dumt, då Media Markt inte ligger riktigt där…

Vi började utflykten på Toftanäs med ett besök på ÖoB eftersom vi inte kunde se Media Markt direkt. Vi frågade i kassan på ÖoB var Media Markt ligger och fick en diffus vinkning ”ditåt”. OK. Ut från ÖoB med varsin påse med diverse små inköp, då fick vi syn på en stor skylt med det tilltalande ordet ”Blomsterlandet”. Blommor är aldrig fel och Susanne behövde nya blommor till balkongen. Så vi gick dit också – efter en liten avstickare till Sko Kanonen – och hon hittade tre fina blommor att bära med sig. Även där frågade vi efter Media Markt och tjejen i kassan pekade åt samma håll ”ditåt”, inte så långt – med bil… Hon tittade på oss som om hon sett ett UFO när vi sa att vi inte hade bil utan tänkte promenera. Men hon var snäll och gick ur kassan och beskrev vägen lite mer ingående. Ditåt, det ligger på andra sidan motorvägen. Motorväg???

Vi började gå åt det håll vi fått anvisat. Först tänkte vi gå in i industriområdet och följa bussens väg, men jag kom snabbt fram till att det nog var en dum idé, då det knappast lär finnas en övergång över någon motorväg där. (ett klokt beslut visade det sig sen) Vi gick istället ut till den stora landsvägen för att gå längs med den. Problemet var att det nog inte var tänkt att man skulle promenera där, det fanns nämligen ingenstans att gå. Men nu hade vi bestämt oss och valde att traska i gräset på vinst eller förlust. Vi gick och vi gick. Till slut kunde vi skönja motorvägen. Samtidigt insåg vi att det blev mindre och mindre gräs att gå i och mer och mer landsväg. Utan någon vägren.

Bertil fick för sig att om man gick ner till höger vid en liten väg så kom man nog över. Det spelade ingen som helst roll vad jag sa, att det inte finns övergångar över motorvägar hur som helst. Jag sa att vi var tvungna att ta oss över viadukten. Men nädå, vi skulle ner där för han hade fått syn på Hornbach. Denna lilla utsvävning visade sig naturligtvis vara en återvändsgränd, så vi fick traska tillbaka. Det blev onödiga 500 meter extra. Efter att ha mer eller mindre klättrat oss fram till viadukten hade vi faktiskt nästan 50 meter asfalt att gå på innan nästa bakslag. Där fanns bara en brant grässlänt att gå i efter viadukten. Och det blev väl 200 meter i brant lutning innan vi slutligen kom fram till en cykelbana och sen kunde vi se Media Markt i fjärran. Pust!!

Första anhalten blev fiket och en lätt lunch innan vi fick uppleva det fantastiska Media Markt, som vi hört så mycket om. Susanne hittade tack och lov en mobil, så det var värt besväret ändå. Sen visade det sig att buss nr 7 gick nästan utanför, så vi kom hem på ett enkelt och smidigt sätt..

Helt i onödan har vi alltså gått 2,5 kilometer, detta i gropig terräng bara för att vi inte besvärade oss med att ta reda på vart vi skulle.  Den blå linjen nedan visar vår vandring, inklusive avstickaren som inte ledde oss någonstans. Ikväll blir det soffan för hela slanten.

Annonser

One thought on “Över ån efter vatten

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.