Konsten att koka morötter

Koka morötter? Det är väl ingen konst tycker säkert du. Nä, det är det kanske inte, men likväl får jag alltid så mycket beröm för mina kokta morötter, i julas av en äkta kock som blev alldeles salig och nu senast av svärföräldrana, som ville veta hemligheten. Vad är det då som är så speciellt med just mina kokta morötter? Jo, jag har ju såklart ett eller annat litet trix. Testa gärna:
 
Skala och dela morötterna i stavar (går säkert precis lika bra med att skiva som slantar)
Fräs dem i lite margarin
Strö över lite, lite socker (överdosera inte, de är inte goda om de blir för söta)
Pressa över en klyfta vitlök
Låt fräsa en liten minut, häll sen på vatten så det precis täcker morötterna och släng ner en halv grönsaksbuljongtärning (överdosera inte här heller, med en hel tärning blir det för salt)
 
Locket på och sänk värmen till lägsta. Sen får de puttra tills de är klara, cirka 15 minuter. Gör dem gärna lite al dente så det blir lite tuggmotstånd, men det är såklart en smaksak.
 
Smaklig spis!
(Berätta gärna om du har testat…)
Annonser

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s