Bra väder! Eller?

Jisses vad snabbt man ändrar kriterier för vad "Bra väder" innebär. Idag är det stor dag på Jägers, Hugo Åbergs Memorial, en höjdpunkt vi inte gärna missar, då det för övrigt inte händer mycket på Jägers under sommaren. Åbergs är en stor publikmagnet, särskilt som det vanligtvis innebär en ljummen, solig sommarkväll att njuta av. Susanne och jag konstaterade över ett telefonsamtal i morse att vi har tur med vädret idag – det regnar inte… Sen när har "det regnar inte" det blivit ett kriterium för bra väder? Tittar man ut är himlen jämngrå, ingen sol i sikte så långt ögat kan se och enligt termometern är det 16 grader. Lägg därtill att vi befinner oss i månadsskiftet juli/augusti. Bra väder? Nä knappast. Men man är inte längre så kräsen efter den här sommarens eviga regnande, så just nu är mulet och 16 grader jättebra väder för ett Jägersbesök!
 
En tröst är att det verkar ha kommit in ett högtryck över Skottland och där är temperaturerna på väg uppåt, åtminstone om man ska tro DMI. Nu är deras prognoser inte särskilt tillförlitliga heller, har jag märkt. Det skiftar kraftigt från dag till dag, ena dagen säger de strålande sol, för att nästa dag proklamera ösregn, så vi får väl ta deras prognoser med en nypa salt kanske. Men när det ser så lovande ut vill man ju gärna tro på sagan, att sitta utomhus en sen kväll i augusti och se på Military Tattoo i ösregn är inte direkt vad vi hade tänkt oss när vi bokade resan.
 
På fredag bär det hur som helst iväg och det har börjat pirra lite i magen nu. Förberedelserna är i full gång, men först ska jag se till att få den lille iväg till sin farmor för en resa till Stockholm och kusinerna. Först därefter kan jag koncentrera mig på min egen packning. Men allra först är det som sagt en stor dag på Jägers som hägrar. Låt oss hoppas att det "vackra" vädret håller i sig och att regnet håller sig långt borta!
Annonser

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.